Wedstrijdverslagen

2001: Voorjaarswedstrijden
2000: Na Braassem - klasse kampioenschap - Paasevenement
1999: Lustrum evenement - Klasse Kampioenschappen -
zomerwedstrijden - U '99 - Heeg - Paasevenement
1995:
World Team Racing Championships

de Stern
de vereniging
Het bestuur
Evenementen kalender
SternNieuws
NieuwsBrief
Foto's
Wedstrijd uitslagen
Verslagen
Jaarprijs
vraag en aanbod
KlasseVoorschriften

Andere zeil pagina's
Wedstrijdreglement
KNWV

Verslag Voorjaarswedstrijden 6 mei 2001 Amsterdam

Zondag 6 mei werd er door 5 Sterns meegezeild aan de Voorjaarswedstrijden bij W.V. de Koenen in Amsterdam. Er stond een stevige bries met flinke vlagen en grote windschiftingen. De eerste start was reeds om 10.00 uur en werd daardoor ook niet gehaald door de bemanning van de 1009. Er lag een voor-de-windse start voor het clubhuis met een eerste (spinnaker)rak in de lengterichting van het meer. In combinatie met de nieuwe startprocedure (5-minutensein, 4-minutensein, 1-minutensein, start; zie ook de laatste nieuwsbrief) was dat toch soms iets teveel gevraagd voor sommige zeilers. Maar toch stond bij de meesten de spi al spoedig na het startsein en in een enkel geval zelfs daarvoor al. 

Jeroen en Marit (1010) hadden duidelijk hun dag niet. De eerste wedstrijd komen ze in aanraking met Gert-Henk (733), waarna in een vlaag de boot volloopt. Het lukt hun op geen enkele manier om de boot leeg te zeilen en ze moeten uiteindelijk zelfs de strijd staken. In de derde wedstrijd slaan ze in een enorme vlaag om waarna het ook dan weer niet lukt om de boot leeg te zeilen. Vervolgens hebben ze ook nog een grote scheur in de fok!

De 733 vergaat het niet veel beter. In de pauze tussen de eerste 2 wedstrijden wordt de 733 aan de steiger aangevaren door een pampus waardoor enige schade aan de spiegel ontstaat. Balen want het spul zat net weer helemaal in de lak! De derde wedstrijd breekt in een enorme vlaag de mast en is het einde wedstrijden voor de 733. Gelukkig is er verder geen schade aan de boot.


Een gebroken mast betekend het einde van de wedstrijden voor de 733...

De 1139 (met Marco en Fionnuala) slaat in de 2e wedstrijd een keer om (naar loef nog wel!). Ook de 4e en laatste wedstrijd varen ze niet uit door...

De 1139 met Olaf en Joukje varen hun eerste wedstrijd dit seizoen. Wat een timing om dat onder deze omstandigheden op de Nieuwe Meer te doen. 'Gelukkig' slaan ze ook een keer om zodat ze weer weten dat ze beter het seizoen met Pasen kunnen beginnen.

Maarten en Lidy (1009) tot slot, slaan gewoon de eerste wedstrijd over (te vroeg!) en varen vervolgens netjes 3 eerste plaatsen. Klasse!

zie ook de uitslagen

Gert-Henk Bakker
Stern 733


2000 / Vereniging Stern Nederland / Gert-Henk Bakker