Wedstrijdverslagen

Klasse Kampioenschappen - zomerwedstrijden - U '99 - Heeg - Paasevenement - World Team Racing Championships

de Stern
de vereniging
Het bestuur
Evenementen kalender
SternNieuws
Foto's
Wedstrijd uitslagen
Verslagen
Jaarprijs
vraag en aanbod

Andere zeil pagina's
Wedstrijdreglement
KNWV

Verslag Paasevenement 3 t/m 5 april 1999

Met wisselende omstandigheden werden op de Bergse Voorplas het paasevenement gevaren. Voor de Stern de eerste keer sinds ?? dat er met paas niet op het Nieuwe Meer werd gevaren.

De gastvrijheid van W.V. Aegir was echter geheel in overeenstemming met die op de Koenen dus daar kon het alvast niet aan liggen.

Op zaterdag kwam de regen met bakken uit de hemel. Vanaf het startsein (om 11.40) tot na de ALV (om 22.30) bleef het regenen. Tijdens de wedstrijden stond er weinig tot geen wind. Dit resulteerde in de welbekende (en niet geliefde) drijfwedstrijden. Als vanouds dreven Maarten en Lidy beide wedstrijden het snelst. Peter en Margreet hadden er duidelijk ook zin in en scoorden een 2e en een 3e plaats.

Na een voorstreffelijke maaltijd in het clubhuis, werd de jaarlijkse ALV gehouden. Helaas verschenen er geen andere leden dan de aanwezige zeilers op de ALV. 

Belangrijkste nieuws opde ALV is dat het bestuur meer hulp van de leden inroept om de bestuurstaken te verlichten. Zo is er voor ieder evenement een coordinator aangesteld die de inschrijvingen en contacten voor het betreffende evenement zal regelen. De wedstrijdsecretaris houd natuurlijk toezicht.

Verder bestaat de VSN dit jaar 35 jaar hetgeen reden is voor een lustrum. Op 2 oktober zal dit lustrum plaatsvinden bij W.V. de Koenen op het Nieuwe Meer in Amsterdam. Er is een groot deel van de financiele reserve voor het lustrum gereserveerd. Het is de bedoeling veel oud-leden en oud-wedstrijdzeilers bij het lustrum uit te nodigen.

Op Paaszondag werden er 3 wedstrijden gevaren. Met een zonnetje en af-en-toe hier-en-daar een vlaagje wind was dit een prachtige dag. De uit wisselende hoeken afkomstige vlaagjes maakte het af en toe erg spannend. Ook nu gingen Maarten en Lidy er in de 1009 weer 3 maal met de eerste plaats vandoor. De nieuwkomers Maurick en Joris wisten met hun 1062 lang bij de rest van het veld te blijven.

Op Paasmaandag werden er nog twee wedstrijden gevaren. Met wat meer wind dan voorgaande dagen (af en toe zelfs harde vlagen) en af en toe een buitje was het lekker varen. Een paar boeien die tussen de bomen lagen zorgden voor de nodige wisselingen in het veld. Ook nu wisten Maarten en Lidy de eerste wedstrijd te winnen maar de tweede wedstrijd waren Gert-Henk en Helena eindelijk uit hun winterslaap zodat ze het weekend ook nog met een eerste plaats konden afsluiten.

Kortom, een goed evenement op een vlagerig plasje bij een gezellige vereniging!

Gert-Henk Bakker
Stern 733

 


Vereniging Stern Nederland / Gert-Henk Bakker <G.H.Bakker@mediaplaza.nl>