Wedstrijdverslagen

zomerwedstrijden - U '99 - Heeg - Paasevenement - World Team Racing Championships

de Stern
de vereniging
Het bestuur
Evenementen kalender
SternNieuws
Foto's
Wedstrijd uitslagen
Verslagen
Jaarprijs
vraag en aanbod

Andere zeil pagina's
Wedstrijdreglement
KNWV

Verslag Voorjaarswedstrijden Heeg 1 en 2 mei 1999

Met 6 deelnemers werden dit weekend de voorjaarswedstrijden in Heeg gevaren. Er zijn in totaal 5 wedstrijden gevaren in plaats van de geplande 7. Dit omdat op zaterdag ochtend de wind het liet afweten, maar de zon gelukkig niet. Daarna zijn de wedstrijden onder ideale omstandigheden gevaren met een windje varierend van 3 to 4 beaufort.

Alle wedstrijden waren zeer spannend. Door de vele windschiftingen was er in de kruisrakken veel winst (of verlies) te behalen. De 733 liep met dit middenweer erg hoog aan de wind en wist daardoor de eerste 2 wedstrijden net te winnen, op de hielen gezeten door de 1009, de 1141 en de 1139.

Zondag werden er achterelkaar 3 wedstrijden gevaren. Ook nu was het weer erg zonnig met een windje 3 a 4. Helaas kon de 1123 niet varen en was de 1032 wegens een blessure ook niet in staat het water op te gaan.
De eerste wedstrijd ging de 733 er direct vandoor met een ruime voorprong, maar koerste in het tweede spirak op de verkeerde boei af. Bij de benedenboei was de opgebouwde voorsprong verdwenen. In het laatste kruisrak lukte het net om de 1009 voor te blijven. Ook in de tweede zondag wedstrijd wist de 733 een eerste plaats te varen, ditmaal vlak op de hielen gezeten door de 1139 en de 1009, die er in het laatste kruisrak de spanning er behoorlijk inhielden. De laatste wedstrijd verliep een beetje chaotisch. Hadden we tot dan toe steeds ruim een half uur 'pauze' tussen de wedstrijden gehad, de laatste wedstrijd besloot het comite om direct door te starten. Hierdoor haalde de 1141, die een plaspauze hadden ingelast, de start niet. Met 3 Sterns werd de laatste wedstrijd gevaren. De 1009 ging er op het spirak al snel vandoor. De 733 en 1139 konden dit spinaker tempo niet bijhouden en besloten elkaar te gaan vermaken. Tot het laatst toe bleef dit weer spannend, maar de 733 wist toch net voor te blijven.

Bij de prijsuitreiking werd de Spar wisselbeker uitgereikt aan Gert-Henk en Helena.

Na een geslaagd evenement keerde iedereen weer huiswaarts. Het volgende evenement op de kalender is de U'99 in Alkmaar.

Gert-Henk Bakker
Stern 733


Vereniging Stern Nederland / Gert-Henk Bakker <G.H.Bakker@mediaplaza.nl>