Wedstrijdverslagen

2000: Paasevenement
1999: Lustrum evenement - Klasse Kampioenschappen -
zomerwedstrijden - U '99 - Heeg - Paasevenement
1995: World Team Racing Championships

de Stern
de vereniging
Het bestuur
Evenementen kalender
SternNieuws
NieuwsBrief
Foto's
Wedstrijd uitslagen
Verslagen
Jaarprijs
vraag en aanbod
KlasseVoorschriften

Andere zeil pagina's
Wedstrijdreglement
KNWV

Verslag Paasevenement 22 t/m 24 april 2000

Met weinig wind werd het passweekend op de Bergse Voorplas het paasevenement gevaren. Naast de Sternklasse waren de Pluis en de Laser-master klasse aanwezig. De gastvrijheid van W.V. Aegir was weer fantastisch. Met paaseitjes en een "lekker late" starttijd (11.30) werd geprobeerd de zeilers naar Rotterdam te lokken. 

Op zaterdag kwam in eerste instantie de regen rijkelijk naar beneden vallen.  Vanaf het startsein (om 11.40) bleef het echter redelijk droog. Tijdens de wedstrijden stond er weinig tot geen wind. Dit resulteerde weer in de welbekende (en niet geliefde) drijfwedstrijden. Er was niet echt iemand aan te wijzen die het snelst dreef want elke wedstrijd kende een wisselend verloop. 

Na een maaltijd in het clubhuis, werd de jaarlijkse ALV gehouden bij Maarten en Lidy thuis. Belangrijkste nieuws op de ALV is dat het bestuur nu is ingekrompen tot 3 personen en dat de bestuurstaken zoveel mogelijk zijn geminimaliseerd. 

Op Paaszondag werden er 2 wedstrijden gevaren. Met een klein zonnetje en af-en-toe hier-en-daar een vlaagje wind was dit een prachtige dag. De uit wisselende hoeken afkomstige vlaagjes maakte het af en toe erg spannend. Ook nu gingen Maarten en Lidy er in de 1009 weer 3 maal met de eerste plaats vandoor. 

Op Paasmaandag werden er nog 3 wedstrijden gevaren. Met vooral in de laatste wedstrijd wat meer wind dan voorgaande dagen was het een goede afsluiting. Boeien die tussen de bomen lagen, windschiftingen van meer dan 90 graden en boten die via een omweg (met wind) naar de volgende boei voeren zorgden voor de nodige wisselingen in het veld. Steeds als er weer een wisseling had plaatsgevonden vond de aanvoerder van het veld het tijd om de baan af te korten. Dat werd dan ook luidruchtig kenbaar gemaakt (AFKORTEN!!!). Maarten en Lidy hadden de eer om op het juiste moment 1 te liggen toen er dan toch werd afgekort...

Kortom, het was weer een gezellig weekend bij een gezellige vereniging!

Gert-Henk Bakker
Stern 733


Vereniging Stern Nederland / Gert-Henk Bakker <G.H.Bakker@mediaplaza.nl>