Wedstrijdverslagen

2000: Na Braassem - klasse kampioenschap - Paasevenement
1999: Lustrum evenement - Klasse Kampioenschappen -
zomerwedstrijden - U '99 - Heeg - Paasevenement
1995:
World Team Racing Championships

de Stern
de vereniging
Het bestuur
Evenementen kalender
SternNieuws
NieuwsBrief
Foto's
Wedstrijd uitslagen
Verslagen
Jaarprijs
vraag en aanbod
KlasseVoorschriften

Andere zeil pagina's
Wedstrijdreglement
KNWV

Verslag Na Braassem 16 en 17 september 2000

In de middag toenemende wind tot windkracht 7 waren de berichten voor zaterdag 16 september. Warm gekleed (droogpak+fleece) en trim voor windkracht 6+ gingen we om 11.30 uur het water op. De eerste anderhalf uur bleef de rood-witte kattestaart op het startschip strak naar beneden hangen. Toen er eindelijk een beetje wind kwam begon het comite rond 13.00 uur met starten. Nog in ons eerste kruisrak viel de wind weer weg en draaide de wind ruim 100 graden. Met spi gingen we op de bovenboei af (!?). Toen we na enkele uren nog steeds ergens op het water dreven en we alweer niet werden afgekort besloot het gehele Sternveld om dan maar naar de wal te peddelen.  

Zondag was er gelukkig wel genoeg wind om te zeilen. Afgezien van een enkel regenbuitje was het redelijk weer en konden er 2 races worden gevaren. De eerste race was spannend doordat het gehele veld dicht bijelkaar bleef.  De spannende strijd tussen de 1139 en de 733 bleek na de finish voor niets te zijn geweest aangezien de 1139 een OCS op zijn naam had staan. 

Ook de tweede race was spannend doordat het veld vlak bijekaar lag. De 733 voerde het grootste deel van de wedstrijd het veld aan maar verloor die positie vlak voor de laatste boei aan de 1009. De 1010 hoopte in het laatste (bezeilde) rak de 1139 de troef af te bijten door de spi te hijsen. Helaas was het toch iets te hoog aan de wind en konden ze hem meteen weer strijken.

De prijzen waren helaas niet aanwezig en worden nagestuurd.  Afgezien van de te lange 'wedstrijd' op zaterdag heeft WV Braassemermeer weer een goed evenement weten neer te zetten. 

uitslagen

Gert-Henk Bakker
Stern 733


2000 / Vereniging Stern Nederland / Gert-Henk Bakker