Andere zeil pagina's
Wedstrijdreglement
KNWV

Verslag KlasseKampioenschappen Braassemermeer 9 t/m 12 juli 1999

Van 9 t/m 12 juli werd op de Braassem het ONK FJ en het KK Stern verzeild. Bij stralend zomerweer en een windkracht 2 tot 3, op zondag middag oplopend tot 4 a 5 Bft, zijn voor beide klassen negen wedstrijden gevaren. Het kampioenschap in de Flying Junior klasse werdt uiteindelijk pas in de allerlaatste wedstrijd beslist. Met 0.1 punt verschil werd het team van Remco Sol en Saskia van den Broek nipt kampioen. In de Stern hebben Maarten Veldhuizen en Lidy Boone met overmacht gewonnen.

Er werden in totaal negen wedstrijden gevaren op een spectaculaire vlinderbaan. De wedstrijden waren over het algemeen erg spannend. Voorin streden de 1009 en de 733 steeds om de eerste plaats. Vlak daarachter vochten de 1010, 1123, 1139 en 1141 een spannende strijd voor de derde plaats. Daar weer vlak achter waren de 828 en de 1062 te vinden die ook regelmatig een spannende strijd voerden.

Gedurende het weekend deden zich diverse 'close-finish' momenten voor. De 1009 wist op de halvewindse spirakjes een aantal malen flink uit te lopen waarmee ze hun winst veilig konden stellen. In de voorlaatste wedstrijd wist de 1010 de derde plek veilig te stellen door het zeilen van een 2e plaats. De 1123 leek in de laatste wedstrijd nog heel even de zegetocht van de 1009 te doorbreken toen de eerste 3 boten in het vuur van de strijd de bovenboei 200 meter hadden overzeilt. Helaas gingen ze om in het spirak, waarmee ze overigens wel de nodige tuimelpunten veilig hebben gesteld.