vsn_logo_small.gif (1923 bytes) Stern Nieuws Brief
Officieel orgaan van de nationale klasse-organisatie Vereniging Stern Nederland
jaargang 1, nummer 1, juni 1999
 

 

Secretariaat VSN
Helena Kalk
David Leanstraat 49
1325 VJ Almere
036-5450090
info@sternklasse.nl

 

Redactioneel

Hier is dan de eerste nieuwsbrief van de Vereniging Stern Nederland! Het is voor ons even wennen zo zonder een Sternnieuws, maar we hopen dat de nieuwsbrief snel een vertrouwd fenomeen gaat worden. De zomer is inmiddels begonnen en we hebben al een aantal leuke evenementen achter de rug. Het seizoen is echter nog lang niet voorbij en bij deze zijn jullie dan ook uitgenodigd voor de komende wedstrijden!

 

Van de penningmeester

Leden en donateurs die onbedoeld nog niet hun lidmaatschap danwel donatie voor dit jaar hebben betaald, worden verzocht de jaarlijkse bijdrage zo snel mogelijk over te maken. Leden en donateurs van wie op 1 augustus nog geen betaling is ontvangen zullen de volgende uitgave van de SternNieuws-Brief niet meer ontvangen!

Wij stellen het op prijs om een berichtje te ontvangen indien u geen prijs stelt op verdere toezending van de SternNieuwsBrief. Reageren kan per post, telefoon of e-mail naar het in het brievehoofd vermelde adres.

Betalingen (45,- lidmaatschap en minimaal 15,- donatie) kunnen worden overgemaakt op giro 715420 t.n.v Vereniging Stern Nederland te Apeldoorn.

 

Wedstrijdkalender

Hieronder vind je het resterende deel van de wedstrijdkalender van 1999. Van de wedstrijden krijg je geen uitgebreide uitnodiging meer zoals die in het Sternnieuws verschenen. Het is de bedoeling dat je met de informatie uit het KNWV Logboek zelf je inschrijving kunt regelen. Per evenement is een co÷rdinator van de Stern-klasse aangewezen (zie elders in deze nieuwsbrief) die contact heeft met de organiserende vereniging en waarbij je met al je vragen over het evenement terecht kunt.

De co÷rdinator stelt het zeer op prijs als je hem zo vroeg mogelijk van je inschrijving op de hoogte stelt, zodat hij weet of er voldoende inschrijvingen zijn en weet wie hij niet meer hoeft te bellen.

 

Klasse Kampioenschap

Van 9 t/m 11 juli houden we ons kampioenschap op een bekende plas met een bekende klasse. Het begint al een beetje traditie te worden dat we samen met de FJ klasse het kampioenschap varen, en ook op de Braassem heeft de Stern al een hele historie opgebouwd. Ieder jaar varen we wel een of meer wedstrijden op de Braassem, en in 1994 hebben we er ook al een zeer geslaagd kampioenschap gehad.

Er worden in totaal negen wedstrijden gevaren op een spectaculaire vlinderbaan. Het plan is om met z’n allen op het grasveld bij het clubhuis te kamperen (gratis). Op vrijdagavond is natuurlijk het wel bekende traditionele pannenkoekenfestijn, dus neem een goede pan en branders mee. Voor de ingrediŰnten wordt gezorgd.

Het inschrijfgeld bedraagt f 65,- inclusief pannenkoekenfestijn.

Zie voor meer informatie onze web-site of neem contact op met de co÷rdinator van het klasse-kampioenschap. Inschrijven kan met een formulier uit het KNWV Logboek of met het formulier op de website. Vermeld wel even of je meedoet met het captainsdinner op zaterdagavond. Stuur het formulier volledig ingevuld naar:

Wedstrijdsecretaris V.S.N.
Marco Boot
Houtschans 97
2352 CJ  LEIDERDORP

 

Lustrum

Op zaterdag 2 oktober viert de VSN haar 35 jarig bestaan bij W.V. de Koenen in Amsterdam. Een uitnodiging met alle informatie zal rond half augustus bij iedereen in de bus vallen. Houd in elk geval deze datum vast vrij in je agenda! Het belooft een leuke, actieve dag te worden met hopelijk veel oude bekenden. Oud kampioenen zullen strijden om de titel "Stern-Kampioen van de eeuw". Rond 13.00 uur begint het programma.

Indien u nog oud sternzeilers kent dan zouden wij graag hun adressen hebben. Zegt het voort dus!

 

Wie o wie heeft plek …

… om de mallen van de Stern te kunnen stallen?? Het betreft hier 2 mallen; een voor de romp en een voor het dek. We zoeken een overdekte plek van ongeveer 5 x 2 meter om ze tijdelijk veilig op te slaan!

 

Webnieuws

Internet wordt een steeds populairder medium. We ontvangen dan ook steeds meer bezoekers op onze web-site en ook het e-mailadres scoort erg goed! Deze snelle en goedkope manier van communiceren willen we zeker blijven gebruiken, vooral nu het Sternnieuws niet meer verschijnt. Over het klasse-kampioenschap vind je bv. uitgebreide informatie op onze web-site. Verder kun je er verslagen en uitslagen van de wedstrijden vinden, een vraag en aanbod rubriek, foto’s en de Nieuwsbrief on-line.

Beschik je ook over een e-mailadres en vind je het leuk om per e-mail op de hoogte gehouden te worden op het gebied van de Stern? Geef dan je e-mailadres door op onderstaand e-mail adres. Je ontvangt dan voortaan ook de nieuwsbrief per e-mail.

Web-site VSN:

http://home.mediaplaza.nl/vsn

E-mailadres VSN:

info@sternklasse.nl

 

Datum Evenement Co÷rdinator
9-11 juli Klasse Kampioenschap
(samen met de FJ klasse)

Braassemermeer

Marco Boot
071-5820140
marco@timbo.demon.nl
28/29 augustus Open Wedstrijden

Langweerder Wielen

Helena Kalk
036-5450090
kalk@nlr.nl
18/19 september Na-Braassem

Braassemermeer

Peter Thoenes
030-2800696
peter.margreet@wxs.nl
2/3 oktober Lustrum (2 okt.) en
Najaarswedstrijden (3 okt.)

De Nieuwe Meer

Lustrumcommissie
Gert Henk Bakker
036-5450090
bakker@mediaplaza.nl