Redactioneel
Inhoud
Wedstrijdkalender
Van de hak op de tak
Zeilen op de computer?
Stern introductieweekend
Uitnodiging ALV VSN
Uitnodigingen
Te geef
"De winteractiviteit"
Nieuwe Sterns te koop
Oproep

Redactioneel

Uiteraard begint het weer tijd te worden voor de eerste zeilkriebels. Om deze te bevorderen moet je vooral niet naar buiten kijken en, nog belangrijker, niet naar buiten gaan. Wat misschien helpt is zonnige (zeil)vakantiefoto's bekijken. Hopelijk is de sneeuw al weg als dit Sternnieuws uitkomt, en dan heeft iedereen natuurlijk onmiddellijk ontzettend veel zin om weer te gaan zeilen.
Als het zelfs te koud is om aan de boot te klussen, loop je de kans om in zo'n lange winter van je Stern en de andere zeilers te vervreemden. Om ons voor dat noodlot te behoeden, heeft het bestuur iets nieuws (voor mij althans) bedacht: de winteractiviteit.
De voltallige redactie is meegeweest naar Lelystad, waar het nagebouwde VOC-schip de Batavia ligt. Daar zijn we, ondanks de kou, weer een beetje in de zeilsfeer gekomen en hebben we zelfs iets geleerd: een Stern is eigenlijk een zeer comfortabele en snelle manier om je voort te bewegen op het water.
Om dit te bevestigen is er, zoals vanouds aan het begin van het seizoen, de Paasbest, die - als de Nieuwe Meer tenminste ijsvrij is - weer heel spannend gaat worden. Al was het maar omdat je weer moet ontdekken hoe je de boot ook al weer moet optuigen...
Voor de gezelligheid en (volgens het bestuur) natuurlijk ook voor een structurele aanpak en een beleid en meer van dat soort onzin, is er ook een ledenvergadering gepland deze wedstrijd. De datum en tijd staat elders vermeld. Komt allen!

Irene

Inhoud

Wedstrijdkalender 1996 3
Van de hak op de tak 4
Zeilen op de computer? 5
Stern introductieweekend 6
Uitnodiging ALV VSN 7
Uitnodigingen 8
Te geef 14
"De winteractiviteit" 15
Nieuwe Sterns te koop 16
Oproep 16

Wedstrijdkalender 1996

30 maart    Training       Nieuwe Meer, Amsterdam

6-8 april    Paasbest       Nieuwe Meer, Amsterdam

27-28 april   Voorjaarswedstrijden Heegermeer, Heeg

16-19 mei    Kleine Sneekweek   Sneekermeer, Sneek

25-27 mei    U96         Alkmaardermeer, Uitgeest

15-16 juni   zomerwedstrijden   Braassemermeer, Roelofarendsveen

22-23 juni   Stern introductieweekend  Braassemermeer, Roelofarendsveen

12-14 juli   Klassekampioenschap Amstelmeer, Westerland

3-8 augustus  Sneekweek      Sneekermeer, Sneek

3-11 september Nationale Zeilwedstrijden  Mooie Nel, Haarlem

14-15 september Training       Braassemermeer, Roelofarendsveen

21-22 september Nabraassem      Braassemermeer, Roelofarendsveen

12-13 oktober  Najaarsevenement   Nieuwe Meer, Amsterdam


LET OP: In tegenstelling tot de vermelding in het logboek van de KNWV doet de Stern niet mee aan de Vinkeveen Regatta op 1 en 2 juni.

Geinteresseerden in de wedstrijdkalender van het NNWB kunnen van mij een exemplaar van de Wedstrijdwijzer 1996 krijgen. Deze bevat uitgebreide informatie van alle wedstrijden in het Noorden van het land. Voor de evenementen waar we met de Stern aan mee doen verschijnt uiteraard ook een uitnodiging in het Sternnieuws. Daarin komt alle benodigde informatie aan bod, zodat je zonder de wedstrijdwijzer niets hoeft te missen.

Marco
Van de hak op de tak

Een nieuwe lente, een nieuw geluid? Nee, eerst een vertrouwde oproep.
Ook dit seizoen is het weer erop of eronder, kom dus zoveel mogelijk naar de wedstrijden, geef je er op tijd voor op en probeer ook anderen enthousiast te maken voor onze klasse! Plan je seizoen zoveel mogelijk nu al, en geef je op bij de wedstrijdcommissaris voor de evenementen die je echt wil varen. Laksheid of terughoudendheid van de kant van een aantal zeilers leidt soms tot - achteraf onnodige - aflasting van het evenement.

Verder wil ik nog even terugkomen op een onvolkomenheid van onze kant, namelijk de contributie-inning 1995. Doordat onze vertrekkende penningmeester erg enthousiast aan het vaderen is geslagen en onze komende penningmeester pas na de zomer beschikbaar kon zijn, is er even een gat gevallen in het penningmeesterschap. Hierdoor zijn de verzoeken tot contributiebetaling erg laat verzonden. Onze excuses hiervoor, en we willen graag benadrukken dat onze penningmeester in deze niets te verwijten valt. Dat nieuwe bezems schoon vegen blijkt wel uit het feit dat jullie reeds, het oude jaar is nog niet eens koud, een acceptgiro voor 1996 hebben ontvangen. Een spoedige contributiebetaling dan wel donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Naast uitnodigingen voor de wedstrijden vind je in dit Sternnieuws ook de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering 1996. Graag zien we jullie dan in Amsterdam.

Peter

Zeilen op de computer?

Beste Sternzeilers,
Een tijdje geleden liep ik tegen een leuk softwarepakket aan voor op de PC. Het programma heet Laser Matchracing en is een soort simulatie waarin je het in een Laser opneemt tegen de computer (of een tweede speler). Je vaart een een-tegen-een (matchrace) wedstrijd waarbij mogelijkheden als winddraaiingen, gewichtsverdeling in de boot en dergelijke een rol spelen in de uiteindelijke overwinning.
De leverancier, Stentec uit Heeg, heeft ook diverse andere leuke software zoals de Sailsimulator en de America's Cup CD-ROM vol informatie en (film)beelden van de America's Cup. Ik ben zelf geVnteresseerd in het LaserMatchrace-programma en wil inventariseren of er meerdere (Stern)zeilers zijn die hier interesse voor hebben. Indien er voldoende belangstelling is kunnen we misschien een quantumkorting krijgen.

De vereisten voor het spel zijn: Een PC met minimaal een 486 processor, 8 Mb geheugen en Windows 3.1. Verder is een CD-ROM speler noodzakelijk omdat het geleverd wordt op een CD-ROM. Een geluidskaart maakt het bovendien allemaal veel leuker (en is noodzakelijk als je de control unit - een besturingskastje met helmstok en schootvoering erop - erbij wilt).
Het simulatiespel kost normaal 79,95, maar als je er een control unit bijneemt (eigenlijk noodzakelijk als je echt lekker wilt spelen) kost het 130,-.
Laat zo snel mogelijk weten als je belangstelling hebt, dan probeer ik (bij voldoende belangstelling) een korting te regelen.

Wedstrijdreglement op de PC
Verder ben ik op het Internet een programma tegengekomen dat op een handige en leuke manier het wedstrijdreglement beschrijft. Het programma is uitgevoerd als Windows Helpbestand waarbij in de tekst allerlei verwijzingen naar definities en uitspraken van de Hoge Raad zijn opgenomen. Verder zijn de regels rijkelijk van illustraties voorzien. Iedereen die een PC met windows 3.1 of windows 95 heeft kan bij mij een demoversie krijgen. In deze (engelstalige) demonstratie-versie zijn veel zaken weggelaten maar je kan een prima idee krijgen hoe het programma werkt.
Als je belangstelling hebt laat het dan voor de Paasbest (Ledenvergadering!) even weten, dan neem ik dan een aantal diskettes mee voor de liefhebbers.
Als je het daarna aan wilt schaffen kost dat 39 dollar.

Gert-Henk, telefoon: 040-2461664

Stern introductieweekend

In het weekend van 22 en 23 juni organiseert de Vereniging Stern Nederland weer een kennismakingsweekend voor de Stern. Dit jaar richten we ons daarbij op de wat oudere jeugd, die bij voorkeur al enige ervaring heeft met wedstrijdzeilen.
Zeil je al een tijd mee in een jeugdklasse en wil je wel eens proberen hoe wedstrijdzeilen in de Stern bevalt, dan is dit echt een weekendje voor jou. Ook als je op een andere manier wel eens meedoet met wedstrijden, bij de watersportvereniging of zo, en je weet niet of wedstrijdzeilen in de Stern iets voor jou is? Kom het dan gewoon eens uitproberen.
In dit weekend leer je de fijne kneepjes van het zeilen in een Stern. Natuurlijk komen daarbij ook het spinnakeren en trapeze staan aan de orde. Hierbij wordt je begeleid door de beste Stern-zeilers van Nederland.
Om te kijken hoe goed je het kunt, organiseren we tussendoor ook wat wedstrijdjes. Je vaart dan een mini-competitie tegen de andere deelnemers. Voor de besten hebben we wat leuke prijzen in petto.
Jullie zijn dit weekend te gast bij de watersportvereniging Braassemermeer. Naast goede trainings-faciliteiten zijn ze daar van alle gemakken voorzien. Goede kleedkamers met douches, een restaurant en zelfs de mogelijkheid om te kamperen.
Wij zorgen voor de boten en de organisatie van het 'natte gebeuren', je moet zelf zorgen voor vervoer, eten en slapen.
Heb je interesse of vragen, bel mij dan vooral even op. Mijn telefoonnummer is 071-5215925.

Marco
Uitnodiging ALV VSN

Het bestuur van de Vereniging Stern Nederland nodigt bij deze alle leden, donateurs, certificaathouders en overige belangstellenden uit voor de Algemene Ledenvergadering 1996, welke zal worden gehouden op

Zaterdag 6 April 1996
in het clubgebouw van W.V. de Koenen, Jollenpad 13 te Amsterdam.


Agenda

0. Opening
1. Behandeling Notulen ALV 1995
2. Ingekomen stukken en mededelingen
3. a. Algemeen Jaarverslag
b. Financieel Jaarverslag
4. Verslag Kascommissie
5. Begroting 1996
6. Verkiezing leden bestuur
7. Kascommissie 1997
8. Beleid 1996
9. Uitreiking seizoensprijzen
10. Bestuursmededelingen
11. Rondvraag
12. Sluiting

ad. 1 De notulen van de ALV 1995 staan afgedrukt in Sternnieuws nummer 4 van 1995.
ad. 6 Samenstelling bestuur 1996
Secretaris Fenoela DollJ Statutair aftredend Herkiesbaar
Wedstrijdcommissaris Marco Boot Statutair aftredend Herkiesbaar
Penningmeester Marit Boersma Zittend
Voorzitter Peter Thoenes Zittend
Uitnodigingen

Krijg je er ook al weer zin in na het lezen van de wedstrijdkalender? Die belooft weer veel goeds. Vorig jaar waren er veel evenementen op kleine plassen, wat niet ieders goedkeuring kon wegdragen. Nu weer terug naar de open plassen. Ook ging de voorkeur van de wedstrijdzeilers uit naar Uitgeest boven de Vinkeveen Regatta van 1 en 2 juni.
De inschrijvingsprocedure laat nog te wensen over. Door je aanmeldingen zo snel mogelijk naar mij toe te sturen heb ik een goed zicht op het verloop van de inschrijving. Richt het formulier aan de betreffende watersportvereniging, maar stuur het naar:
Marco Boot
Charlotte de Bourbonhof 15
2316 GV Leiden
Zo kan ik op tijd actie ondernemen als er te weinig deelnemers dreigen te zijn. Vorig jaar heb ik soms bijna een evenement moeten afblazen omdat voor de uiterste inschrijfdatum nog niet genoeg deelnemers hadden ingeschreven. Het kost dan veel onnodig belwerk om erachter te komen dat er toch genoeg genteresseerden zijn. Die onzekerheid of een evenement doorgaat is erg vervelend, niet alleen voor mij, maar ook voor de deelnemers.
Aangezien de meesten van jullie de lokaties van de wedstrijden wel kennen, vindt je in dit Sternnieuws geen routebeschrijvingen. Weet je niet hoe je er moet komen dan staan in de nummers van vorig jaar voor de meeste wedstrijden routekaartjes. Desnoods kun je bij het insturen van je aanmeldingsformulier naar meer informatie vragen. Tegen die tijd heb ik meestal ook recentere gegevens.
Nu niet langer getreuzeld, hier zijn de uitnodigingen voor de eerste wedstrijden van het seizoen. Haal je boot tevoorschijn, breng haar en jezelf in topconditie en schrijf je snel in. Tot gauw op het water.
Training, zaterdag 30 maart
Even was er sprake van een gezamenlijk trainingsweekend met de studenten-zeilverenigingen, maar bij gebrek aan locatie gaan we alleen op zaterdag met de Sterns trainen. Hiervoor kunnen we een week voor de Paasbest al terecht bij watersportvereniging 'De Koenen' aan de Nieuwe Meer. Op zondag kun je natuurlijk ook zeilen, maar het clubhuis is dan in gebruik voor een ledenvergadering van 'De Koenen'.
Een ideale voorbereiding op de Paasbest zelf. Je moet toch altijd weer even wennen, die eerste keer van het seizoen op het water. Een mooie gelegenheid ook om te testen of je boot er weer tegenaan kan na de winterstop. En als je dat afspreekt met de havenmeester, kun je hem natuurlijk laten staan tot het volgende weekend.
Kom je ook, geef je dan op met het formulier voor de Paasbest. Bij voldoende belangstelling zorg ik voor goede trainers in snelle boten! De training wordt aangepast aan de behoefte van de deelnemers. Heb je daar al ideeNn over laat het mij dan even weten. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Paasbest, zaterdag 6 t/m maandag 8 april
De opening van het zeilseizoen vindt zoals gebruikelijk weer plaats op de Nieuwe Meer bij Amsterdam. Vaak is het tijdens de Paasdagen al prachtig lenteweer, maar als het onverhoopt nog koud is biedt het gezellige clubhuis van 'De Koenen' een warme douche en dito happen en dranken. Ook houden we tijdens dit evenement weer de jaarvergadering waarover je elders kunt lezen.
Programma: Er worden minimaal twee wedstrijden per dag gevaren. Zaterdag is de eerste start om 12.00 uur, de andere dagen beginnen we om 10.30 uur. De ledenvergadering wordt op zaterdagavond gehouden.
Accommodatie: Op zaterdag en zondag wordt er tegen kostprijs een gezamenlijke maaltijd georganiseerd. Op het inschrijfformulier kun je vast aangeven of je hiervan gebruik denkt te maken. Je kunt ook opgeven of je van plan bent in het clubhuis te blijven slapen.
Inschrijving: Voor 23 maart, bij voorkeur met het inschrijfformulier uit dit Sternnieuws of telefonisch bij mij (071-5215925). Het inschrijfgeld B f 40,- per boot (exclusief eten) kun je tijdens de inschrijving op zaterdagochtend betalen.

Voorjaarswedstrijden Heeg, zaterdag 27 en zondag 28 april
Terug van weggeweest, deze vroege wedstrijden op het Heegermeer. Vorig jaar niet op de kalender en het jaar daarvoor niet doorgegaan. Nu weer van de partij, samen met de Efsix, Flits, Randmeer, Spanker en Yngling.
Programma: Bij het ter persen gaan van dit Sternnieuws was er nog niet veel bekend over deze wedstrijden. De watersportvereniging Heeg probeert echter altijd zoveel mogelijk aan de wensen van de zeilers tegemoet te komen. Dat komt dus wel goed.
Accommodatie: Er zijn behoorlijk ingrijpende nieuwbouwplannen in Heeg, in hoeverre het al af is, is nog niet duidelijk, maar na je inschrijving stuur ik je de nieuwste informatie. Ook kun je bellen naar nummer 0515-572960.
Inschrijven: Schrijf je voor 13 april in met een formulier uit de wedstrijdkalender. Het onderdeel over het inschrijfgeld hoef je niet in te vullen als dat nog niet bekend is. Richt het formulier aan W.V. Heeg, maar stuur het naar mij!
Kleine Sneekweek, donderdag 16 t/m zondag 19 mei
Veel wind, mooi weer en het kamperen op het starteiland maken van dit evenement een hoogtepunt. Kom ook een mini-vakantie houden aan het Sneekermeer.
Programma: In vier dagen worden er zes wedstrijden gevaren. Donderdag start de eerste klasse om 11.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar onder de volgende telefoonnummers: 0515-415140 / 427098 / 420321
Accommodatie: We kamperen weer op het starteiland. Ook de boot kun je daar tijdens het evenement wel kwijt. Je kunt hem te water later via de trailerhelling bij jachthaven de Potten. Als je geen zin hebt om zelf te koken kun je prima terecht in cafJ/restaurant 'it foarunder', gelegen op het starteiland.
Inschrijven: Voor 6 mei bij mij middels een inschrijfformulier uit de wedstrijdkalender gericht aan de K.W.V. Sneek. Het inschrijfgeld a f 42,- per boot (of f 10,50 per dag) moet je voor 8 mei overmaken op bankrekening 35.95.05.031 t.n.v. K.W.V. Sneek, Sectie Wedstrijdzeilen te Sneek (giro van de bank: 860367), onder uitdrukkelijke vermelding van klasse en zeilnummer.
U '96, zaterdag 25 t/m maandag 27 mei
Ook het Pinksterweekend leent zich goed voor een gezellig evenement. Drie dagen lang varen op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. De organisatie is in goede handen. Bij de trailerhelling staan hulpkrachten klaar, en ' avonds is er altijd een bandje.
Programma: Er worden vijf wedstrijden gevaren. Op zaterdag start de eerste klasse om 11.00 uur.
Accommodatie: Bij de jachthaven is alles voorhanden. Een mooie trailerhelling, een goed restaurant, ruime parkeergelegenheid en een kampeerplaats.
Inschrijven: Stuur je inschrijfformulier uit de wedstrijdkalender gericht aan Z&WV Uitgeest voor 17 mei naar mij. Het inschrijfgeld B f 45,- moet je voor 19 mei overmaken op giro 2.58.618 t.n.v. penningmeester Z&WV te Uitgeest onder vermelding van klasse en zeilnummer.
Braassem Zomerwedstrijden, zaterdag 15 en zondag 16 juni
Zoals de laatste jaren gebruikelijk varen we alleen het tweede weekend van de zomerwedstrijden op de Braassem mee. Het is een mooie plas waar het clubhuis precies middenin ligt, zodat je de wedstrijden goed kunt volgen.
Programma: Per weekend worden er drie wedstrijden gevaren. Zaterdag start de eerste klasse om 10.00 uur.
Accommodatie: In overleg met de beheerders Kees en Ien Kellevink (071-3312326), kun je in de benedenzaal slapen of voor het clubhuis kamperen. De catering is altijd uitstekend geregeld, als je het 's ochtends aangeeft kunnen er zelfs avondmaaltijden geserveerd worden.
Inschrijven: Voor 22 mei bij mij middels een inschrijfformulier uit de wedstrijdkalender gericht aan W.V. Braassemermeer. Het inschrijfgeld B f 30,- per boot moet je voor 24 mei overmaken op giro 26.94.739 t.n.v. Braassemwedstrijden te Oude Wetering, onder vermelding van klasse en zeilnummer. Meer informatie kun je krijgen bij Hans en Frieda Juray, telefoon 071-3316573.

Zijn er nog onduidelijkheden over de wedstrijden of de inschrijving dan kun je mij natuurlijk ten alle tijden bellen op 071-5215925.

Marco
INSCHRIJFFORMULIER PAASBEST

Naam:

Adres:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

Naam Stern:

Zeilnummer:

Bemanning:

[] Ja , ik wil mij inschrijven voor de Paasbest op van 6 t/m 8 april 1996 georganiseerd door W.V. De Koenen en de Vereniging Stern Nederland.
Ik wil zaterdag met . . . . . . . . . . personen mee eten.
Ik wil zondag met . . . . . . . . . . personen mee eten.

[] Ja, ik doe mee aan de voorafgaande training op zaterdag 30 maart.
Ik wil graag de volgende onderdelen trainen:

Hij/zij verklaart zich te onderwerpen aan het wedstrijdreglement van de IYRU, aan de bepalingen van het KNWV, aan de wedstrijdbepalingen en aan de klassevoorschriften.

Noot:
De deelnemers aan de wedstrijden doen zulks geheel voor hun eigen rekening en risico. Het wedstrijdcomitJ is niet aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, waaronder begrepen schade aan schip, aan de opvarenden en aan boord aanwezige goederen, welke direct of indirect in verband met de deelneming aan de wedstrijden zou kunnen ontstaan.

Handtekening: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Datum:

Deze inschrijving verplicht je het betreffende inschrijfgeld te voldoen, tenzij de organiserende vereniging(en) anders besluit(en).
Te geef

Een set oude (1978) maar nog bruikbare toerzeilen (grootzeil + fok) in de oude snit (hoog opgesneden fok). Prijs: 1 appeltaart, bij voorkeur zelfgebakken. Peter Thoenes (030-2800696).
"De winteractiviteit"

Voor het eerst sinds jaren was er een winteractiviteit. Met weinig gevoel voor de weersomstandigheden was in de zomer bedacht dat het plannen van een schaatstocht op natuurijs wel erg riskant zou zijn.
Op de dag van de activiteit was het -10 graden Celcius...
Om de link met het zeilen ook in de winter te leggen, zijn we naar het VOC-schip 'De Batavia' in Lelystad gegaan. Uiteraard lag ook dit schip stevig vastgevroren, dus een zeiltochtje zat er niet in. Later bleek dat ook andere redenen een rol speelden; het schip is niet verzekerd om te kunnen zeilen, maar er is wel een groepje mensen dat blijft proberen om het schip op zijn minst JJn keer te laten zeilen.
Nadat iedereen elkaar uitbundig had begroet, daar ging het toch ook een beetje om, kregen we aan de hand van dia's een uitgebreide uitleg over het reilen en zeilen van de Batavia. Het originele schip heeft maar JJn tocht gemaakt; door een navigatiefout zijn ze op de rotsen bij AustraliN gestrand, terwijl ze dachten nog lang niet in IndiN te zijn.
De bouwers hebben gekozen om juist de Batavia na te bouwen omdat Paul Verhoeven ooit heeft gezegd misschien een film te maken over deze enige zeereis en vooral de stranding ervan. En als je dan toch van plan bent een boot te bouwen, is het mooi meegenomen als er een film van gemaakt wordt. Wie weet komt de film er nog.
Onze gids vertelde over het leven aan boord of hij er zelf bij geweest was, wat het erg levendig en goed voor te stellen maakte. Zelfs een Stern moet een stuk aangenamer zijn om in te zeilen... In de boot zelf heeft hij alleen zijn 'winterversie' van zijn normale rondleiding gehouden, omdat het erg koud was. (Dit was de laatste vermelding van de temperatuur.)
De buitenkant van de Batavia is klaar, het schip heeft ook al gevaren, op sleeptouw naar Sail Amsterdam. De binnenkant is nog niet helemaal ingericht, maar erg veel komt er niet in. Vroeger was het uiteraard kaal om zo veel mogelijk mensen op de heenweg te kunnen vervoeren. Dit waren vooral passagiers en extra matrozen, omdat zo'n 10% Kaap de Goede Hoop niet eens haalde, en dan begon de ellende pas, dus ga maar na. Op de terugweg moest er uiteraard zoveel mogelijk vracht op kunnen.
Ik ben aardig ontnuchterd over de romantiek op de oude VOC-schepen, maar het was wel heel leuk om zo'n schip te bekijken en vooral om er veel over te horen.
's Avonds hebben we, toch nog een beetje romantisch, heerlijk gegeten bij een Indiaas restaurant in Lelystad. Hopelijk is het op de Paasbest iets warmer, maar wel net zo gezellig.

Irene
Nieuwe Sterns te Koop

Zoals de meesten van jullie intussen wel weten is Bakker Botenbouw overgenomen door KD Polyesterbouw. Intussen heeft het bestuur met de heer Deen van KD een vruchtbaar en prettig gesprek gehad met de volgende resultaten.
1) KD is in principe bereid verder te gaan met nieuwbouw van Sterns en houdt dus de mallen onder haar hoede.
2) Er zijn nog twee nieuwe Sternrompen beschikbaar die gebouwd zijn door Bakker. Dit zijn de eerste die Bakker gebouwd heeft, en het is niet uitgesloten dat deze rompen aan de zware kant zijn voor (top)wedstrijdzeilen. Om deze reden en om schoon schip te maken biedt KD deze nieuwe rompen voor een zJJr aantrekkelijke prijs aan. Inlichtingen over deze buitenkansjes bij Peter Thoenes (zie colofon).
We hebben er alle vertrouwen in dat KD Polyesterbouw in staat is om top-Sterns te bouwen tegen een redelijke prijs en met de bekende Stern-degelijkheid. Hoort zegt het voort! KD is beroemd geworden met de bouw van 470's en 420's van Olympische kwaliteit in grote aantallen, waarin onder andere van Stavenuiter triomphen heeft gevierd.

Peter

Oproep

Zoals je elders in dit Sternnieuws kunt lezen, organiseren we dit jaar op 22 en 23 juni weer een introductieweekend. Het accent ligt iets anders dan vorig jaar. We willen meer aspirant wedstrijdzeilers laten kennismaken met de Stern. Het is erg leuk om te zien hoe enthousiast jonge wedstrijdzeilers de Stern uitproberen.
Omdat we zoveel mogelijk mensen de kans willen geven willen een weekend in de Stern te laten zeilen, hebben we veel boten nodig. Ook zoekt het bestuur nog hulpkrachten die ons willen helpen dit weekend tot een geslaagd evenement te maken. Daarom bij deze de oproep aan alle leden met een wedstrijd-Stern of ze hun boot beschikbaar willen stellen dit weekend. Ik kan me goed voorstellen dat je je boot niet zomaar uitleent, misschien ben je wel bereid om met je boot langs te komen, zodat je er zelf naast kunt blijven zitten.
Naast boten zijn we ook op zoek naar mensen die willen helpen. We hebben nog trainers nodig en mensen die kunnen helpen bij het afmeren en op- en aftuigen van de boten. Hopelijk bellen jullie mij in grote getale op en kunnen we er een geslaagd weekend van maken waar we nog veel nieuwe leden aan over zullen houden.
Marco